Посилення мобілізації в Україні: як покарали чоловіка, який не встав на військовий облік
Посилення мобілізації в Україні: як покарали чоловіка, який не встав на військовий облік

Посилення мобілізації в Україні: як покарали чоловіка, який не встав на військовий облік

Українець отримав повістку та мав прийти у ТЦК для взяття на облік. Проте у призначену дату він не з’явився, через що потрапив та лаву підсудних.

На Житомирщині засудили чоловіка, який не прийшов у ТЦК для взяття на військовий облік. Про це відомо з вироку Романівського районного суду Житомирської області від 25 квітня.

Засуджений — уродженець села Голубин, який підлягає взяттю на військовий облік. 8 квітня 2024 року він отримав під підпис повістку, яка вимагала явки у військкомат наступного дня — для взяття на військовий облік.

Чоловіка попередили про наслідки ігнорування повістки, і він розписався, що проінформований. Проте у призначений час 9 квітня на нього у ТЦК не дочекались.

У вироку зазначено, що поважних причин неявки за повісткою українець не мав. Його вчинок кваліфікували як ухилення від військового обліку

Мешканець Житомирської області "беззаперечно визнав свою винуватість" та погодився на розгляд справи без його присутності. Свою неявку у ТЦК він ніяк не пояснив.

Суд визнав ухилянта винним та призначив йому штраф — 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8500 гривень.

Нагадаємо, у Міноборони оприлюднили список категорій чоловіків, які отримають право на відстрочку від мобілізації відповідно до нового закону про посилення мобілізація.

Законом не визначені конкретні місця, де дозволене вручення повістки — їх можна отримати як у громадських місцях, так і вдома або на роботі. Однак у Закарпатському обласному ТЦК розповіли, як повістка має бути заповнена.

Источник материала
Поделиться сюжетом