Росіяни активізувались на Куп’янському напрямку: чи переростуть їхні дії в масштабний наступ
Росіяни активізувались на Куп’янському напрямку: чи переростуть їхні дії в масштабний наступ

Росіяни активізувались на Куп’янському напрямку: чи переростуть їхні дії в масштабний наступ

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко сказав 24 Каналу, що окупантам складніше просуватись на Лимано-Куп'яінській ділянці, тому що їхній ресурс розтягнутий по лінії фронту. Ворог проводить постійно перегрупування, підсилює деякі підрозділи.

Мають ресурси

Водночас росіянам не вдається сформувати "ударний кулак", який би міг прорвати лінії оборони українських сил.

Важливо, що на Лимано-Куп'янській вісі діють дві групи військ:

  • група військ "Захід";
  • група військ "Центр".

Проте зараз частина підрозділів групи військ "Центр" перебуває саме в районі Авдіївки – діють на Покровському напрямку. Це ті ж самі підрозділи 2 загальновійськової армії та 41 загальновійськової армії,
– зазначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив".

Тому активізація на Лимано-Куп'яінській вісі фіксується, але вона, навіть після Кислівки, не досягає того рівня загрози, який зараз спостерігаємо на Покровському напрямку. Через це, на думку Олександра Коваленко, росіяни, навіть маючи ресурси, не можуть їх реалізувати масштабніше.

Що відбувається поблизу Куп'янська: дивіться на карті

Яка ситуація на фронті

  • Впродовж доби, станом на ранок 30 квітня, окупанти вели найбільш активні дії на Бахмутському на Авдіївському напрямках.
  • Крім того, на Куп'янському напрямку ЗСУ зупинили 9 атак росіяни поблизу Берестового, Новосергіївки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.
  • Водночас на Лиманському напрямку ворог намагався здійснити 13 атак за підтримки авіації. Його активізація була в біля Твердохлібового, Невського та Серебрянського лісництва в Луганської області, а також поблизу Тернів, Торського та Зарічного на Донеччині.
  • Також в американському Інституті вивчення війни зазначили, що росіяни готують наступ, обираючи, куди рухатись, між двома напрямками поблизу Авдіївки. Наразі окупанти просуваються біля Кераміка з метою рухатись далі в бік Архангельського. Також вони намагаються наступати на захід від Очеретиного в напрямку Сокіла та на південний захід у напрямку Новопроковське-Новоселівка Перша.
  • Якщо ворогу вдасться стабілізувати позицій на північному заході від Авдіївки, тоді він матиме два варіанти подальшого наступу: просування в Покровськ або спробувати провести додаткові наступальні операції поблизу Часового Яру.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом