Справжнє тепло чи холод? Синоптики дали детальний прогноз на Великдень в Україні
Справжнє тепло чи холод? Синоптики дали детальний прогноз на Великдень в Україні

Справжнє тепло чи холод? Синоптики дали детальний прогноз на Великдень в Україні

На Великдень-2024, у неділю, 5 травня, місцями в Україні можуть пройти невеликі дощі. Найвища температура вдень очікується на півдні (+22), найнижча – в деяких східних областях (до +19 максимум).

Прогноз погоди на святкову неділю поки що попередній і може змінитися. На думку синоптикині Наталії Діденко, у ніч на Великдень буде сухо, а ось вдень 5 травня є ймовірність короткочасного дощу в західних, північних і центральних областях. На своєму Telegram-каналі експертка додала, що на сході й півдні опадів вона не очікує.

"На Великдень в Україні очікується тепла погода з температурою повітря 19-25 градусів", – вважає Діденко.

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в коментарі для УНІАН заявила, що зміну погоди українці спостерігатимуть 3-4 травня. Є ймовірність короткочасних дощів і гроз. Вихідні загалом будуть більш хмарними.

Однак опади вона прогнозує не в усіх регіонах, тому що "не буде такого атмосферного фронту, який несе по всій території сірі хмари". Подекуди пройдуть "легкі дощі, притаманні теплому періоду".

Метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.com також написав про дощову погоду на Великдень у деяких областях. Окрім того, він не виключає на півночі заморозки на поверхні ґрунту і в повітрі від 0 до -3 градусів.

"У північних і західних областях без істотних опадів. Вітер північної чверті, 7-12 м/с", – заявив експерт. Кібальчич прогнозує температуру повітря вночі +6...+11, вдень +13...+18, на Закарпатті й півдні Одеської області до +22 градусів.

Прогноз порталу SINOPTIK

За попередніми даними Sinoptik.ua, у Києві 5 травня вночі буде від +10, вдень до +22 градусів. Погода очікується хмарно, але без істотних опадів (увечері ймовірність дощу 49%).

В Одесі великодня неділя буде дуже теплою (вночі від +13, вдень до +21 градуса) та сонячною. Опадів не передбачається.

У Миколаєві температура повітря очікується від +10 вночі та до +22 градусів вдень. Небо буде ясним, неділя пройде без дощу.

У Харкові показники термометрів будуть трохи нижчими. Вночі температура становитиме +8, вдень +19 градусів. Імовірність опадів низька, лише ввечері вона на рівні 42%.

У Чернігові вночі може бути лише +7 градусів, вдень – до +20 максимум. Мінлива хмарність. Портал Sinoptik.ua визначив можливість дощу в місті вдень на рівні 49%.

У Львові неділя буде хмарною (увечері ймовірність опадів 45%). Вночі прогнозують +10, вдень +21 градус.

В Ужгороді погода буде теплою. Вночі температура опуститься не нижче за +13, вдень підвищиться до +23 градусів. Вірогідність дощу вдень – 45%.

Як писав OBOZ.UA, раніше в Українському гідрометцентрі заявили, що у вівторок, 30 квітня, у Києві й Київській області буде малохмарно, без опадів. Повітря в регіоні максимально прогріється до +23 градусів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом