Студенти у Колумбійському університеті Нью-Йорка протестують проти війни в секторі Газа
Студенти у Колумбійському університеті Нью-Йорка протестують проти війни в секторі Газа

Студенти у Колумбійському університеті Нью-Йорка протестують проти війни в секторі Газа

Студентське та академічне середовище у Колумбійському університеті Нью-Йорка стає ареною для вираження глибокої турботи та непокою через насильство та конфлікт у секторі Газа. Там триває масова акція протесту студентів проти війни Ізраїлю в секторі Газа і його підтримки керівництвом вишу.

Про це повідомляє Reuters.

На території університету було розбито табір протестувальників. Але президент вишу Шафік два тижні тому викликала поліцію для демонтажу табору. Під час поліцейської операції було заарештовано сто осіб, що призвело до нового витка протестів.

Переговори між президентом вишу і протестувальниками, що тривали два тижні, провалилися. Тепер Шафік закликала протестувальників-активістів добровільно розібрати табір і розійтися.

При цьому Шафік заявила, що університет не припинить підтримувати ізраїльську сторону.

Протестувальники пообіцяли зберегти свій табір на території манхеттенського кампусу доти, доки університет не виконає їхніх вимог і не оголосить амністію тим студентам і викладачам, яких було покарано за участь у протестах.

Сьогодні адміністрація університету розіслала протестувальникам лист, у якому попередила, що відмова покинути табір і підписати анкету про свою участь в акції, призведе до примусових заходів. Порушникам загрожує відсторонення від занять і дисциплінарні висновки при завершенні семестру.

На відео: протестувальники оточують табір Колумбійського університету, ігноруючи наказ розійтися.

Нагадаємо, акції студентів проти Ізраїлю на підтримку Палестини останнім часом проходять у багатьох американських університетах.

Источник материала
Поделиться сюжетом