У Кенії кількість загиблих унаслідок повеней сягнула майже 170
У Кенії кількість загиблих унаслідок повеней сягнула майже 170

У Кенії кількість загиблих унаслідок повеней сягнула майже 170

Кількість загиблих через раптові повені у Кенії, спричинені сильними дощами у кількох частинах країни, збільшилась до 169 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Речник кенійського уряду Ісаак Мваура напередодні ввечері зазначив, що число жертв від прориву дамби поблизу Май Махіу в окрузі Накуру 29 квітня зросло до 48 людей.

«З початку дощів ми втратили 169 осіб. Уряд також активізував пошуково-рятувальні операції, щоб знайти людей, які вважаються зниклими безвісти», – поінформував Мваура в ефірі національного телебачення.

Водночас Метеорологічний департамент Кенії повідомив, що сильні опади продовжаться у країні цього тижня, а у деяких районах можливі повені і зсуви ґрунту.

Нещодавні зливи призвели до масштабних раптових повеней в округах Найробі, Макуені, Західний Покот і Мачакос. Сильні дощі також затопили основні дороги, порушили роботу підприємств та змусили продовжити закриття шкіл ще на тиждень.

Як повідомлялося, майже половину Кеніїохопила раптова повінь. Було відомо про щонайменше 70 загиблих внаслідок негоди.

На додачу до цього, у понеділок, 29 квітня, у Кенії стався прорив дамби через сильні дощі і повені. Раніше повідомлялося щонайменше 42 загиблих.

Фото: Joy Nabukewa/Xinhua

Источник материала
Поделиться сюжетом