У Запоріжжі коп вимагав від бійця ЗСУ 100 тис. грн, хоча той не був винен в ДТП, — ДБР
У Запоріжжі коп вимагав від бійця ЗСУ 100 тис. грн, хоча той не був винен в ДТП, — ДБР

У Запоріжжі коп вимагав від бійця ЗСУ 100 тис. грн, хоча той не був винен в ДТП, — ДБР

Правоохоронець отримав 60 тисяч грн, а потім почав вимагати ще 40 тисяч, за які обіцяв повернути військовослужбовцю вилучене після ДТП авто.

У Запоріжжі повідомили про підозру правоохоронцю, який вимагав від військовослужбовця хабар у розмірі 100 тисяч гривень, щоб не притягувати його до відповідальності, попри те, що сам боєць Збройних сил України не був винен в дорожньо-транспортній пригоді. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Цей правоохоронець розслідував обставини ДТП, яка сталась у квітні 2024 року. Учасником, але не винуватцем ДТП був військовий, який повернувся з фронту після поранення.

"Попри те, що за попередніми даними, військовослужбовець не був винуватцем аварії, фігурант почав вимагати у нього гроші за не притягнення до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Спочатку правоохоронець отримав 60 тисяч грн, але цього йому було замало, тому він почав вимагати ще 40 тисяч гривень, за які запропонував ще й повернути вилучене авто військовослужбовця.

Зловмиснику інкримінують ч. 3 ст. 368 КК України — вимагання та отримання неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

"Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного та відсторонення його від виконання службових обов’язків", — наголосили в ДБР.

Підозра правоохоронцю у Запоріжжі за вимагання хабара
Фото: ДБР

Нагадаємо, 30 квітня Служба безпеки України затримала у Києві проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти Кирила Буданова та Василя Малюка та проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки. Щоб видати фейкові акаунти керівників СБУ та ГУР за справжні, зловмисники перепощували повідомлення з офіційних сторінок цих відомств. Загалом потужності ботоферми дозволяли створювати понад 1 тисячу фейкових акаунтів щодня.

У цей же день Печерський районний суд міста Києва зняв електронний браслет з настоятеля Києво-Печерської лаври Павла (Павла Лебідя).

Теги по теме
Коррупция Запорожье ГБР взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом