Уламки розлетілися на 1,5 км: генпрокурор показав момент удару РФ по Одесі
Уламки розлетілися на 1,5 км: генпрокурор показав момент удару РФ по Одесі

Уламки розлетілися на 1,5 км: генпрокурор показав момент удару РФ по Одесі

Жертвами російської атаки стали п’ятеро людей, понад 30 дістали поранення. Серед постраждалих – вагітна жінка та двоє дітей.

Удар по Одесі російські окупанти завдали балістичною ракетою з комплексу "Іскандер" із касетним боєзарядом. Андрій Костін, генеральний прокурор України, у Facebook опублікував відео атаки.

Він зазначив, що Росія нехтує нормами міжнародного гуманітарного права. Ввечері війська РФ підступно атакували місто. П’ятеро людей загинули, понад 30 отримали поранення. Серед постраждалих – вагітна жінка та двоє дітей. П’ятеро поранених перебувають у вкрай важкому стані.

Важливо Російські війська атакували Одесу ракетою з шрапнеллю, якою знищують живу силу, — Плетенчук

Генпрокурор наголосив, що це невибіркова зброя. Її використання може призвести до значних жертв у місті серед цивільного населення.

"В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети", – йдеться у дописі.

Слідство має підстави вважати, що офіцери військ РФ ухвалили рішення стосовно атаки саме такою зброєю. Саме внаслідок такого удару могла загинути велика кількість українців.

Удар РФ по Одесі 30 квітня

Росія 30 квітня атакувала Одесу. Внаслідок удару зросла кількість жертв. У лікарні перебувають 23 постраждалих громадяни. Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер розповів про те, що серед них вісім у важкому стані, а ще четверо — у вкрай важкому.

Нагадаємо, 30 квітня в "Укренерго" пояснили, чи вимикатимуть в Україні світло влітку. З 22 березня завдано значної шкоди енергосистемі України. Російські атаки у рази зменшили спроможності теплової генерації. Дефіцит потужності в українській енергосистемі відчуватиметься упродовж багатьох місяців через значний обсяг пошкоджень тепло- та гідроелектростанцій.

Теги по теме
Обстрел Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом