В Україні формують унікальний добровольчий жіночий підрозділ БПЛА
В Україні формують унікальний добровольчий жіночий підрозділ БПЛА

В Україні формують унікальний добровольчий жіночий підрозділ БПЛА

В Україні виникла ініціатива з формування добровольчого жіночого підрозділу, який займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції з Силами оборони.

Про це повідомив командир роти ударних дронів «Орден Сантьяго» Ігор Луценко, пише kyivpost.

«Це робота з (відносно) складними системами, що потребує технічної грамотності, уважності та акуратності, базових інженерних навичок і творчого тактичного мислення», — пояснив Луценко.

За словами командира роти, набір у підрозділ проходитиме через конкурсний відбір:

визначення, наскільки кандидатки здатні виконувати бойові завдання

навчання, яке водночас є і способом відбору

перевірки СБУ

фінальне рішення про зарахування до підрозділу.

«Знання та досвід у сфері пілотування, експлуатації, ремонту, обслуговування БПЛА або подібних систем будуть плюсом. Звісно, не завадять військові навички, від сапера і до медика чи стрільця. Досвід програмування, роботи за технічними спеціальностями (електроніка, радіо тощо) будуть теж плюсом. Але головне — готовність вчитися і готовність притиратися до колективу», — написав командир.

Для того, щоб приєднатися до підрозділу, потрібно заповнити коротку анкету з резюме.

На думку Луценка, «те, що з'являються ініціативи, аби створити максимально комфортні умови військової служби для усіх категорій добровольців — це добре».

«На жаль, у ворога велика перевага у живій силі, тому не слід нехтувати будь-якими ідеями, котрі дозволяють скоротити цей розрив», — зауважив командир роти «Орден Сантьяго».

Він нагадав, що перший український жіночий підрозділ був створений у лавах українських Січових стрільців перед Першою світовою. А один із найвідоміших жіночих підрозділів у світі — це Жіночі королівські військово-повітряні сили Великої Британії.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Источник материала
Поделиться сюжетом