В Україні планують залучати більше жінок до розмінування, – Мінекономіки
В Україні планують залучати більше жінок до розмінування, – Мінекономіки

В Україні планують залучати більше жінок до розмінування, – Мінекономіки

Наразі середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%. Проте в подальшому цей відсоток планують збільшувати. Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з пані послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О'Ніл.

Гендерна рівність розглядається як невід'ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів, як розмінування,
– пояснила вона.

Є потреба в операторах

Свириденко розповіла, що Україна має обмежені ресурси у протимінній діяльності, тому потребує більше операторів з розмінування, більше техніки та навчання саперів.

Ми прагнемо збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності,
– наголосила міністерка.

В уряді також розглядають питання державного фінансування приватних операторів. Такий крок дозволив би збільшити кількість компаній на ринку України, а також зацікавити міжнародні компанії доєднуватися до процесу розмінування.

Розмінування територій: коротко

  • Україну офіційно визнали найзамінованішою країною у світі. Загальна площа замінованих територій складає 173 998 квадратних кілометрів.
  • У межах засідання у форматі "Рамштайн" 14 лютого 2024 року союзники підписали угоду, згідно з якою до Коаліції з розмінуваннядля України приєднаються ще 20 країн. Разом із Литвою Коаліцію очолить Ісландія. Про створення відповідної Коаліції заявила Литва ще у липні 2023 року під час зустрічі у "Рамштайн".
  • Цікаво, що в Міністерстві оборони Угорщини повідомили, що приєднаються до Коаліціїрозмінування України. Очільник оборонного відомства Угорщини повідомив, що сили оборони країни зроблять свій внесок у діяльність коаліції на чолі з Литвою, уже проводячи навчання з розмінування.
Источник материала
Поделиться сюжетом