ЗС РФ активізувалися біля Купʼянська: в ЗСУ розповіли про плани ворога
ЗС РФ активізувалися біля Купʼянська: в ЗСУ розповіли про плани ворога

ЗС РФ активізувалися біля Купʼянська: в ЗСУ розповіли про плани ворога

Декілька тижнів на Купʼянському напрямку було стабільно. Наразі ж рух ворога на цій лінії фронту відбувається постійно, розповіла речниця 14-ї ОМБр.

Збройні сили Російської Федерації активізувалися на Купʼянському напрямку. Також окупанти завдають артилерійських і мінометних ударів по населених пунктах неподалік лінії зіткнення. Про це повідомила речниця 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига в ефірі "Суспільного".

Вона наголосила, що декілька тижнів на напрямку було стабільно. Проте, коли ворог принишк, увага на передовій повинна бути в три рази вищою. Адже, коли окупанти ведуть бойові дії, то все зрозуміло та залежить від бойової майстерності українських військових.

"Ворог активізувався на Купʼянському напрямку", — сказав Надія Замрига та зауважила, що немає такої активованості, як на сусідніх ділянках фронту.

Російські військові завдають артилерійських і мінометних ударів по населених пунктах біля лінії зіткнення, проводять авіарозвідку. Замрига переконана, що це говорить про те, що противник має намір захопити села навколо Купʼянська та саме місто. Зокрема, рух окупантів у цій смузі відбувається постійно. Спочатку це було доукомплектування через втрати, які зазнавав та зазнає ворог. Також росіяни можуть підтягувати резерви.

"Сказати, що десь в одному місці він веде активні бойові дії, а десь зупинився і нічого не робить, ми так не думаємо", — пояснив вона та додала, що рух є, ЗС РФ підтягують особовий склад, БК та техніку.

1:17:24

Нагадаємо, 2 квітня начальник пресслужби "Сталевого кордону" Іван Шевцов повідомив, що ЗС РФ призупинили штурм на Купʼянському напрямку. Замість цього ворог здійснював велику кількість артобстрілів по прикордонних населених пунктах та українських позиціях.

Аналітики Інституту вивчення війни розповіли, що окупанти можуть обрати тактичні напрямки для майбутнього наступу. На їхню думку, командування армії РФ наразі стоїть перед вибором, в якому напрямку намагатися просуватися.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Обстрел военные Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом