Вибухи в Криму: ЗСУ атакували півострів ракетами ATACMS, — колаборант
Вибухи в Криму: ЗСУ атакували півострів ракетами ATACMS, — колаборант

Вибухи в Криму: ЗСУ атакували півострів ракетами ATACMS, — колаборант

За словами колаборанта Володимира Рогова, російська ППО нібито успішно відпрацювала над тимчасово окупованими Джанкоєм та Сімферополем.

Вночі 30 квітня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Колаборант із Запорізької області Володимир Рогов заявив, що нібито українські військові завдали масованого удару по півострову за допомогою балістичних ракет ATACMS. Про це він написав у своєму Telegram.

"Сьогодні вночі бойовики ЗСУ завдали ракетного удару по Республіці Крим", — сказав Рогов.

За його словами, російська протиповітряна оборона нібито успішно відпрацювала над Джанкоєм та Сімферополем. Він наголосив, що за попередньою інформацією по удару по Криму нібито було застосовано декілька балістичних ракет ATACMS.

Він нагадав, що перед атакою на півострові оголосили про повітряну тривогу та перекрили Керченський міст. Нині ж рух переправою відновлено.

Зауважимо, що на момент виходу публікації в Міністерстві оборони РФ не прокоментували ситуацію в Криму. Також не було повідомлень української сторони про атаку ракетами ATACMS.

Вибухи в Криму: що відомо

У ніч з 29 до 30 квітня в тимчасово окупованому Криму місцеві жителі чули звуки вибухів, також перекрили Керченський міст. За інформацією українського журналіста Андрія Цаплієнка, понад десять вибухів пролунали у Гвардійському, Джанкої та Сімферополі.

Нагадаємо, 25 квітня у ЗМІ повідомили, що США таємно поставили Україні нову ракетну систему ATACMS. Тоді як українські військові вже застосували зброю для атак по військовому аеродрому РФ у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, президент Джо Байден схвалив рішення щодо постачання понад ста далекобійних ракет і додаткової партії касетних боєприпасів у середині лютого.

23 квітня військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що Україні потрібно щонайменше 24 ракети ATACMS для знищення ворожої ППО в Криму.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Обстрел Крым ракета
Источник материала
Поделиться сюжетом