ЗСУ завдали удари по 13 районах зосередження особового складу противника
ЗСУ завдали удари по 13 районах зосередження особового складу противника

ЗСУ завдали удари по 13 районах зосередження особового складу противника

Згідно з оперативною інформацією, наданою Генеральним штабом Збройних сил України, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 96 бойових зіткнень.

Противник завдав 1 ракетного та 29 авіаційних ударів, а також здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 3 ворожі атаки в районах населених пунктів Берестове та Копанки Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 16 атак противника в районі населених пунктів Новоєгорівка, Греківка, Макіївка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам'янське, Роздолівка, Спірне, Новий, Кліщіївка, Андріївка та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 23 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Сокіл, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Парасковіївка та Урожайне Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 10 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 2 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 2 безуспішні атаки на позиції українських військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника, а підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу противника.

Раніше Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 30 квітня.

Источник материала
Поделиться сюжетом