47-та "рятувальна" бригада: Пентагон поспішає замінити бронетехніку виснаженої ОМБр, — Forbes
47-та "рятувальна" бригада: Пентагон поспішає замінити бронетехніку виснаженої ОМБр, — Forbes

47-та "рятувальна" бригада: Пентагон поспішає замінити бронетехніку виснаженої ОМБр, — Forbes

За словами журналістів, 47 ОМБр не змогла завадити російській 30-й мотострілецькій бригаді захопити Очеретине і виступ ЗС РФ на кілька кілометрів заглибився. Але українські бійці все ж не дозволили росіянам значно просунутися на південь від населеного пункту.

Після падіння української оборони біля села Очеретине більше як тиждень тому, ЗСУ зробили те, що зазвичай роблять під час криз, — розгорнули 47-ту ОМБр. Повністю добровольча бригада проходить підготовку під керівництвом інструкторів НАТО і використовує танки М1 Abrams, бойові машини М2 Bradley, а також гаубиці М109. Про це пише Forbes.

47 ОМБр все ж не змогла завадити російській 30-й мотострілецькій бригаді захопити Очеретине, через що заглибився виступ на кілька кілометрів до української території. Водночас 47-ма не дозволила росіянам значно розширити виступ на південь.

47-та бригада близько року перебуває на передовій без ротації. Бригада зазнала сотні втрат, втратила, за словами журналістів, щонайменше 40 зі своїх 200 Bradley і п'ять Abrams. Танки, що залишилися, нещодавно відвели з фронту, щоб переглянути тактики, які використовуються. Американці з цим допомагають.

"Ми працюватимемо з українськими та іншими партнерами, щоб допомогти вибрати найкращий спосіб використати ці танки", — заявив адмірал Крістофер Греді, заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів (США).

Американці також допомагають відновлювати штурмові батальйони 47-ї механізованої бригади, які використовують М2 Bradley.

Коли минулого тижня Конгрес США нарешті схвалив нову допомогу Україні, перша нова партія зброї для України передбачала постачання запасних М2 Bradley. Можливо, десятки. 47-та ОМБр — єдиний український підрозділ, який використовує цю машину.

Новий командир, які часто змінюються, міг би розв'язати проблему керівництва 47-ю мехбригадою, зазначають автори публікації. Нова тактика могла б зберегти танки, що залишилися, а М2 Bradley поповнили б штурмові батальйони.

Але що дійсно потрібно бригаді, так це відпочинок від боїв.

Нагадаємо, що в Києві СБУ проводить рейд: оглядають будинки таперевіряють документи у громадян.

Також повідомлялося, що ЗС РФ просунулися на кількох напрямках:у Роботиному вивісили прапор РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом