Без цієї довідки автомобілістам буде складно за кордоном
Без цієї довідки автомобілістам буде складно за кордоном

Без цієї довідки автомобілістам буде складно за кордоном

Через нові правила про те, як мають бути зареєстровані українські автомобілі в деяких європейських країнах, українцям стало складніше отримати страховку від закордонних компаній.

Для оформлення договору автострахування деякі іноземні страхові компанії вимагають підтвердження страхової історії та інформації про участь у дорожньо-транспортних пригодах.

Документи, заяви. Фото: Youtube

Адвокат Олександр Головченко пояснює, що для отримання цієї інформації з Централізованої бази даних МТСБУ потрібно подати заяву до МТСБУ з відповідними даними.

Заява має включати ваші особисті дані, як-от прізвище, ім'я, по батькові, адресу, електронну пошту, а також інформацію про автомобіль, якщо вона є. Її треба підписати і відправити електронною поштою в PDF форматі до МТСБУ.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Важливо правильно оформити заяву, бо якщо вона не відповідатиме всім правилам, то її повернуть назад. Також важливо пам'ятати, що відповідь на заяву буде надана тільки українською мовою.

Інформація про страхові договори, укладені до 2010 року, може бути неповною, бо Централізована база даних МТСБУ створена саме того року.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Також через велику кількість запитів обробка заявки може зайняти певний час. Тому не рекомендується подавати дублюючі запити, оскільки це не прискорює процес, а навпаки, ускладнює його.

Також наш портал інформував,крадії та наркоторговці під вивіскою "ЕКСПРЕС-Т"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що якщо машина не заводиться, просто зробіть це: поради, які врятують вас на дорозі

Источник материала
Поделиться сюжетом