Частина переселенців залишилася без пенсій: що сталося і як їх відновити
Частина переселенців залишилася без пенсій: що сталося і як їх відновити

Частина переселенців залишилася без пенсій: що сталося і як їх відновити

Пенсіонерам, які стали внутрішньо-переміщеними особами до початку повномасштабної війни, необхідно було пройти ідентифікацію.

Пенсіонерам, які стали внутрішньо-переміщеними особами до початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну, необхідно було пройти ідентифікацію, щоб продовжувати отримувати виплати. Про це заявили у прес-службі Міністерства соціальної політики України.

У відомстві нагадали, що ідентифікацію такі переселенці мали пройти ще до 31 березня 2024 року. Тим людям, які її не пройшли, припинили нараховувати пенсію на банківські картки.

"Звертаємо увагу пенсіонерів, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року і не пройшли фізичну ідентифікацію: це можна зробити і зараз. Після проходження ідентифікації виплату пенсії буде продовжено", - підкреслили в Мінсоцполітики.

У відомстві уточнюють, що якщо ідентифікацію вже пройдено, але пенсію ще не виплатили - потрібно звернутися до органів Пенсійного фонду і повідомити про дату і спосіб проходження ідентифікації.

Як пройти ідентифікацію пенсіонерам-перелесанцям

Для того, щоб пройти ідентифікацію, є кілька варіантів:

Що за відомство Мінсоцполітики?

Міністерство соціальної політики України (рос. Міністерство соціальної політики України) - державний орган виконавчої влади України, що працює у сфері соціальної політики, загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування, волонтерської діяльності, з питань сім'ї та дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, усиновлення та захисту прав дітей, запобігання насильству в сім'ї, протидії торгівлі людьми, а також захисту прав депортованих за національною ознакою осіб, що повернулися до України, забезпеченнярівних прав і можливостей для дітей, які повернулися до України.

Нагадаємо, що стало відомо, хто з українців може залишитися без субсидії та як цього не допустити. Така неприємна ситуація може статися в разі заборгованості, що виникла в період 3 місяців і перевищує 680 грн.

До цього Главред розповідав, як українці можуть оформити субсидію через "Дію". Нова послуга на порталі "Дія" має на меті полегшити процес отримання цієї допомоги та спростити рутинні адміністративні процедури для громадян.

Інші матеріали:

Источник материала
Поделиться сюжетом