Які кроки може зробити Захід, щоб допомогти Україні у війні з Росією? — The Times
Які кроки може зробити Захід, щоб допомогти Україні у війні з Росією? — The Times

Які кроки може зробити Захід, щоб допомогти Україні у війні з Росією? — The Times

Які кроки може зробити Захід, щоб допомогти Україні у війні з Росією? — The Times

Союзники повинні збільшити швидкість операцій і використати слабкі місця в російській системі командування.

Минулого року глобальні витрати на оборону зросли до 2,4 трильйона доларів. З цим пов'язана риторика про перехід до довоєнної, а не післявоєнної епохи. Останній пакет допомоги з боку США на суму 61 мільярд доларів від США, дає українцям надію на те, що їхня боротьба з Росією нарешті розглядається як частина ширшого цивілізаційного змагання, а не як конфлікт між сусідами на околиці Європи, вважає The Times.

Нинішніх обсягів допомоги Україні може вистачити лише на цей рік і на початок 2025 року. А потім політичний клімат може змінитися. Тому дуже важливо, щоб ця допомога була використана розумно протягом наступних кількох місяців. Більше того, прихильники України повинні скористатися моментом, щоб вийти з позиції глядачів і взяти більш безпосередню участь.

Щонайменше чотири напрямки вдосконалення мають доповнити пакети допомоги, щоб продемонструвати зацікавленість Заходу у зміщенні балансу переваг від агресивної автократії Путіна в бік створення стабільної, демократичної та процвітаючої України. По-перше, Захід повинен правильно сформулювати свої військові витрати — як гідну колективну пожертву. По всій Європі також слід організувати збір коштів на безпілотники. Це допоможе Україні у боротьбі з російською агресією.

По-друге, уряди також можуть брати на себе більше ризиків, щоб зробити військову допомогу більш ефективною. НАТО підготувало сотні тисяч українських солдатів, але краще було б навчати їх на заході України, а не за кордоном (зараз перевага надається Польщі, Великій Британії та Німеччині).

Слід наймати приватних підрядників й колишніх військових, для виконання цієї роботи. Те ж саме стосується технічного обслуговування і ремонту подарованої Заходом техніки, який можна було б проводити за лінією фронту, швидко й ефективно, замість того, щоб відправляти потягом на військові бази на Заході для тижневого ремонту, вважає газета.

Третій момент полягає в тому, що українцям та їхнім спонсорам — потрібно збільшити темп операцій. Росіяни надолужують згаяне, знаходячи способи перевершити деякі високотехнологічні види озброєнь, які були передані українцям. Однак є чимало російських слабких місць, які можна використати, головним з яких є надзвичайний рівень недовіри між офіцерами на місцях і часто корумпованим генеральним штабом. Крім того, далекобійну зброю слід використовувати для ударів по паливних складах, збройових заводах й залізничних лініях Росії.

Нагадаємо, що агентство Bloomberg писало, що Путіна не лякає виділення допомоги Україні від США. Адже він все ще думає, що може пересидіти Захід.

Источник материала
Поделиться сюжетом