ЄС проведе розслідування проти Meta через недостатню протидію пропаганді РФ
ЄС проведе розслідування проти Meta через недостатню протидію пропаганді РФ

ЄС проведе розслідування проти Meta через недостатню протидію пропаганді РФ

Видання Financial Times повідомило про те, що Брюссель планує розпочати розслідування щодо соціальних мереж Facebook та Instagram через стурбованість щодо недостатньої протидії російській дезінформації.

Регулятори підозрюють, що модерація у соцмережах Meta "недостатньо ефективна, щоб зупинити широке поширення політичної реклами, яка ризикує підірвати виборчий процес в ЄС".

Європейські посадовці особливо стурбовані тим, як платформа реагує на спроби Росії "підірвати майбутні європейські вибори", поінформувало одне з джерел видання.

Також у ЄС вважають, що механізм Meta, який дозволяє користувачам маркувати незаконний контент, недостатньо простий та зручний, щоб відповідати "Закону про цифрові послуги". Цей закон зобов’язує платформи розкривати дані про те, яких заходів вони вживають для боротьби з дезінформацією та пропагандою. Якщо ЄС визнає, що Meta порушила закон, на компанію накладуть штраф у розмірі до 6% від річного обороту.

Після закінчення розслідування Єврокомісія дасть Meta п’ять робочих днів, щоб вона позначила, яких заходів буде вжито для виправлення недоліків. Інакше компанії загрожуватимуть санкції відповідно до закону.

"У нас є добре налагоджений процес виявлення та зниження ризиків на наших платформах. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашої співпраці з Європейською комісією та надаємо їй подальші деталі нашої роботи", — прокоментували у пресслужбі Meta.

Розслідування Meta відбувається після окремого розслідування X щодо незаконного контенту та дезінформації насильницького та терористичного контенту, який поширювався на платформі після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Джерело: Букви

Источник материала
Поделиться сюжетом