Майно колишньої резиденції Януковича "Межигір'я" почали передавати державі – АРМА
Майно колишньої резиденції Януковича "Межигір'я" почали передавати державі – АРМА

Майно колишньої резиденції Януковича "Межигір'я" почали передавати державі – АРМА

В Україні розпочався процес передачі до державного управління арештованих активів "Межигір'я" – раніше резиденції президента Віктора Януковича. Після цього майно перейде в управління новоствореної державної установи Парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я".

Про це повідомили в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Там зазначили: зазначені активи арештовано в рамках кримінального провадження "про розслідування фактів присвоєння колишнім президентом майна, що знаходиться на території урочища Міжгір'я".

"Розпочали передачу у державне управління арештованих активів, які знаходяться на території парку. Перевірка наявності і огляд майна "Межигір’я" є першим етапом процесу передачі в управління державній установі "Парк - пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір’я" арештованих активів", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: арештоване майно колишньої резиденції Януковича є доказом у кримінальних справах проти нього. І саме для цього активісти:

  • створили некомерційну громадську організацію ГО "НПУ "Межигір'я";
  • "понад 10 років розпоряджались арештованим майном, отримуючи прибуток від реалізації вхідних квитків та ведення комерційної діяльності".

Яке майно у "Межигір'ї" отримає держава

Разом з тим, зазначається: державі, зокрема, буде передано рухоме майно – "яке є складовою інфраструктури паркового комплексу". Воно використовується для:

  • тепло-, електро-, водопостачання;
  • водовідведення;
  • охорони паркового комплексу

"Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях. І забезпечує безперебійну роботу державної установи", – зазначили в АРМА.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше ж в Україні заочно засудили екс-міністра освіти і науки Дмитра Табачника та колишнього голову Державної реєстраційної служби Дмитра Ворону, які обіймали ці посади за часів президента Віктора Януковича. Зловмисники отримали 15 та 12 років ув'язнення відповідно.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом