Ізраїль планує відмовитися від систем ППО Patriot: причина
Ізраїль планує відмовитися від систем ППО Patriot: причина

Ізраїль планує відмовитися від систем ППО Patriot: причина

Ізраїльські військово-повітряні сили планують відмовитися від використання застарілих систем протиракетної оборони Patriot. Про це повідомляє The Times of Israel.

Згідно зі статтею, опублікованою на вебсайті ізраїльських військових, комплекси Patriot будуть остаточно деактивовані протягом двох місяців, а їх замістять більш сучасними засобами протиповітряної оборони.

«Зараз ми скорочуємо (кількість) батарей доти, доки вся система не буде закрита», – сказав командир 138-го батальйону групи ППО, який керує батареями Patriot.

Американські батареї Patriot були ефективно використані для збивання ракет Scud, випущених із Іраку до Ізраїлю під час війни в Перській затоці 1991 року. Однак система вперше виявила свою ефективність у 2014 році, збивши безпілотник ХАМАСу, запущений з сектору Гази.

Протягом наступного десятиліття система здійснила лише декілька перехоплень, включаючи збивання сирійських винищувачів, які порушували повітряний простір Ізраїлю у 2014 та 2018 роках.

Тепер цю систему замінять більш сучасними системами протиповітряної оборони, повідомили військові.

Нагадаємо, 19 квітня ізраїльський авіаудар по Ірану пошкодив систему протиповітряної оборони. Цей напад мав на меті показати, що Ізраїль може обійти оборонні системи Ірану та паралізувати їх.

Також прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звернувся до президента США Джо Байдена з проханням запобігти видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі ордера на арешт високопосадовців ізраїльських чиновників.

Источник материала
Поделиться сюжетом