Міноборони не планує зупинятися: в Ужгороді відкрився рекрутинговий центр
Міноборони не планує зупинятися: в Ужгороді відкрився рекрутинговий центр

Міноборони не планує зупинятися: в Ужгороді відкрився рекрутинговий центр

Власне, з 1 травня в Ужгороді запрацював новий Центр рекрутингу української армії, який надає інформацію про службу в ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужбі. Про це написала Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України.

Рекрутинг без повісток тепер на Закарпатті

За словами посадовиці, центри рекрутингу не роздають повістки, а надають повну інформацію про можливості служби. Калмикова наголосила, що новий центр в Ужгороді – це місце, де можна дізнатися про вакансії та умови служби.

Шукаєте більше можливостей? Наша загальноукраїнська база вакансій має понад 10 тисяч вакансій в силах оборони України по всій державі,
– йдеться у повідомленні.

Це вже дев'ятнадцятий центр, відкритий в Україні, і плани Міноборони передбачають подальше розширення географії рекрутингових центрів, що дозволить залучити ще більше охочих вступити до лав захисників країни.

Новий центр рекрутингу на Закарпатті / Фото зі соцмереж заступниці голови Міноборони

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство оборони України, держава планує активний розвиток мережі рекрутингових центрів по всій території нашої країни.

До середини червня мають на меті відкриття близько 30 таких центрів. Речник Міноборони Дмитро Лазуткін уточнював, що відповідні офіси уже на повну потужність функціонують у Дніпропетровській та Полтавській областях, а також у Києві й Львові.

Більше про рекрутинг: чому це важливо

  • У листопаді 2023 року Міністерство оборони України затвердило Концепцію військової кадрової політики, яка визначає стратегію розвитку ЗСУ на найближчі 5 років. Цей документ став основою для переходу від призовної системи до професійного війська, заснованого на рекрутингу.
  • Згідно з документом, під час воєнного стану призов залишається, хоча й він фактично не проводиться, але в мирний час планується повний перехід на контрактну службу. Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони, наголошувала, що реформа передбачає інтенсивний військовий вишкіл для формування резерву.
  • Рекрутингова система вже працює паралельно з призовом, готуючи громадян до служби у професійному війську. Вона спрямована на створення мотивованих та кваліфікованих військових кадрів, які зможуть ефективно захищати країну в умовах загрози.
Теги по теме
Ужгород
Источник материала
Поделиться сюжетом