Міноборони анонсувало роботу по обмеженню космічної зйомки України
Міноборони анонсувало роботу по обмеженню космічної зйомки України

Міноборони анонсувало роботу по обмеженню космічної зйомки України


Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України.


Представники Міністерства оборони України та однієї з найбільших світових компаній у сфері супутникової зйомки обговорили механізми обмеження космічних зйомок території України в умовах воєнного стану. Про це пресслужба відомства в середу, 1 травня.
 
Зазначається, що це єдина супутникова компанія у світі, яка забезпечує щодобову фотозйомку усієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів. Назву її не розголошують з міркувань безпеки.
 
“Однією з цілей зустрічі було обговорення механізмів обмеження космічних зйомок території України в умовах воєнного стану. Також Міноборони планує продовження контракту з компанією задля замовлення актуальних знімків території України в цілях оборони та безпеки”, – повідомили  у МО.
 
За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, щодня супутникові компанії ведуть зйомку території України. Ці зображення може замовляти ворог – через підставні компанії.

“Тому ми вдячні партнерам за готовність підписати меморандум з нами і ​​спільно реалізувати механізм щодо обмеження використання знімків нашої території. Ця співпраця має стати прикладом для інших супутникових компаній. В умовах війни ми маємо мінімізувати ризики використання зображень України ворогом”, – наголосила вона.

 
Міноборони вже опрацьовує міжнародні нормативно-правові механізми для протидії застосування космічної розвідки у війні проти України.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки України Міноборони Кирило Буданов допускає, що Росія могла купувати супутникові знімки об’єктів в Україні в американських компаній.

Міноборони повідомило, що готує механізм обмеження розвідувальних космічних можливостей Росії. Планується обмежити супутникові зйомки над Україною для протидії космічній розвідці РФ.



Теги по теме
Космос Минобороны
Источник материала
loader
loader