На окупованих територіях практично відсутній зв'язок, але загарбники збираються надсилати українцям е-повістки – ЦНС
На окупованих територіях практично відсутній зв'язок, але загарбники збираються надсилати українцям е-повістки – ЦНС

На окупованих територіях практично відсутній зв'язок, але загарбники збираються надсилати українцям е-повістки – ЦНС

На тимчасово окупованих територіях практично відсутній зв'язок не лише з вільними землями України, а й усередині незаконних формувань. Місцеві жителі насилу можуть викликати навіть екстрені служби, але, незважаючи на це, російські загарбники вирішили поповнити лави своєї армії українцями через електронні повістки.

Про це на своєму сайті повідомив Центр національного спротиву. Нововведення окупаційна "влада" планує застосовувати з 1 листопада 2024 року.

"Злочинний кремлівський уряд опублікував постанову про роботу Єдиного реєстру військового обліку. Отож із 1 листопада міноборони РФ почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки", – пояснила пресслужба ЦНС.

Таку онлайн-повістку через сім діб після публікації в реєстрі визнають врученою.

Таким чином путінська влада шукатиме новий мобілізаційний ресурс для участі в агресивній неспровокованій повномасштабній війні проти Української держави.

Після 1 листопада на ТОТ мало не кожен мешканець чоловічої статі вважатиметься злочинцем і притягуватиметься до відповідальності, якщо не прийде у військкомат противника. Адже більшість населення окупованих територій не має доступу до інтернету й не зможе отримати сповіщення про свою електронну повістку.

"Відомо про випадки, коли люди не могли через відсутність зв’язку викликати рятувальників на пожежі чи лікарів до хворих", – зазначили у ЦНС.

"Центр національного спротиву попереджає про неминучу відповідальність усіх окупантів та тих, хто працює на них, за кожен злочин вчинений на ТОТ та проти мирного населення", – додала пресслужба.

Як раніше писав OBOZ.UA, на захоплених територіях Запорізької області України Росія почала проводити призов на строкову службу у свою злочинну армію. Підготовка до цього незаконного процесу розпочалася близько шести місяців тому. У великих містах, таких як Бердянськ, Енергодар і Мелітополь, противник створив фейкові військкомати, а в селах – "призовні пункти".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом