На Вінниччині викрито схему переправлення за кордон ухилянтів
На Вінниччині викрито схему переправлення за кордон ухилянтів

На Вінниччині викрито схему переправлення за кордон ухилянтів


Житель міста Ямпіль разом з двома поплічниками організував переправлення своїх “клієнтів” за кордон за 6000 доларів.

Оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон. Ним виявився 38-річний житель міста Ямпіль. Про це ДПСУ на своєму сайті в середу, 1 травня.

Чоловік долучив до протиправної діяльності ще двох місцевих жителів. Він здійснював пошук клієнтів, а його пособники забезпечували технічні моменти. Зловмисники брали по 6000 доларів США з особи за свої “послуги”.

Організатора схеми, його пособників та одного “клієнта” затримали неподалік берега Дністра.

Правоохоронці також провели обшуки за адресами проживання переправників і вилучили 15 мобільних терміналів, сейф та один комплект гідрокостюма.

Організатору та пособникам слідчі Нацполіції вручили підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Слідчі дії у цій справі тривають.

Як відомодвоє депутатів з Харківщини та екскерівниця апарату Харківської ОВА, які організували перетин кордону для 19 псевдоволонтерів, отримали повідомлення про підозру.

Крім того, житель Чернігова у змові зі службовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки з іншої області підшукував охочих платити гроші за ухилення від мобілізації.



Источник материала
Поделиться сюжетом