19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Нагнітання загального психозу": Козій дав прогноз, чи буде Одеса окупована Росією
"Нагнітання загального психозу": Козій дав прогноз, чи буде Одеса окупована Росією

"Нагнітання загального психозу": Козій дав прогноз, чи буде Одеса окупована Росією

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу – по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога – не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали.

Про це в інтервʼю OBOZ.UA сказав експерт з військових питань Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій. За його словами, росіяни таким чином нагнітають паніку серед українців.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати. Створюється паніка, під це все створюється ІПСО, так звані, інформаційно-психологічні операції, спеціальні операції. От все це і робиться з метою нагнітання загального психозу", – пояснив він.

Козій додав, що Одеса є важливою ще й тому, що в місті розвинена морська інфраструктура, там є порт, який сам по собі дуже важливий з точки зору постачання вантажів, зерна за угодами з ООН та інших товарів.

Він не виключає, що командування генштабу ЗС РФ може хотіти створити своєрідний міст між Придністровʼям, Одесою, Херсоном та Кримом, проте на сьогодні такий розвиток подій є маловірогідним. Для цього у ворога немає сил та засобів.

"Шкода, що наші люди гинуть. Дуже шкода, але у нас немає іншого шляху і на сьогоднішній день, ми сьогодні повинні створити все необхідне для того, щоб запрацювала оборонна промисловість – раз, покарали всіх, хто причетний до роззброєння Збройних сил, і вибачте, розвалу нашої оборонної промисловості – два. І створили всі умови для того, щоб ми і далі могли фактично розвивати свою оборонку – це три. Якщо ми цього робити не будемо, ми постійно від когось будемо залежати", – сказав Козій.

Нагадаємо, що американський мільярдер Ілон Маск заявив, що Росія не припинить війну проти України, поки не окупує всі території тих областей, які спробувала анексувати і які включила до своєї конституції. Він вважає, що в рамках своєї політики Москва може захопити й Одесу.

Як повідомляв OBOZ.UA, останніми днями російські окупанти бʼють по Одесі балістичними ракетами. Кількість загиблих унаслідок атаки по Одесі 29 квітня збільшилась до шести осіб – в лікарні помер один із поранених чоловіків.

Пізно ввечері у вівторок, 30 квітня, російські окупаційні війська знову завдали ударів по Одесі балістичними ракетами. У місті лунали вибухи, жертвами цієї атаки стали троє людей.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны