Наташа Горбаль розповіла, чому в Україні почався бум розлучень
Наташа Горбаль розповіла, чому в Україні почався бум розлучень

Наташа Горбаль розповіла, чому в Україні почався бум розлучень

Про це вона розповіла у програмі «Увага: Кірія» на каналі my.ua.

«Ви точно добре пам'ятаєте 2022 рік, на рівні держави навіть це обговорювалося, що у нас весільний бум. І всі дуже-дуже раділи через те, що відсоток розлучень став значно меншим порівняно з минулими роками. Але, коли я почала вивчати цю статистику за перше півріччя 2022 року, я зрозуміла, що до цієї статистики потрапили лише цифри, які були за обліковими даними Міністерства юстиції України», - зазначає Наташа Горбаль.

Тобто, пояснює вона, це цифри, які свідчили про розірвання шлюбу лише в органах РАЦСу, але туди не потрапили цифри, які згодом надала судова адміністрація, тобто враховувалася 1/3 усіх наявних даних. Отож, констатує адвокат, насправді рівень розлучень узагалі не знизився, він залишився на середній відмітці, 60% плюс-мінус, а от у 2023 році ситуація погіршилася.

«Коли почався бум розлучень у 2023 році? Це десь почалося наприкінці квітня, якраз рік тому. Кінець квітня, травень і червень – це була якась неймовірна кількість заяв про розірвання шлюбу. Я стала досліджувати це питання, чому люди так роблять», - розповідає Наташа Горбаль.

За словами гості програми, жінки, поживши уже певний час із дітьми закордоном, що було насправді не так просто, почали більше занурювати углиб себе, аналізувати своє життя. Тобто, пояснює вона, жінки почали розуміти, що можуть впоратися з будь-чим і, якщо не вони самі, то ніхто інший, виникало питання, а що їх тримає у сім’ї.

Источник материала
Поделиться сюжетом