Окупанти сповільнили темп операцій під Авдіївкою, але активізувались в районі Часового Яру: в ISW оцінили ситуацію. Карта
Окупанти сповільнили темп операцій під Авдіївкою, але активізувались в районі Часового Яру: в ISW оцінили ситуацію. Карта

Окупанти сповільнили темп операцій під Авдіївкою, але активізувались в районі Часового Яру: в ISW оцінили ситуацію. Карта

Впродовж минулої доби, 30 квітня, російські окупанти в районі Авдіївки на Донеччині вперше за кілька днів не здійснили жодних підтверджених наступів. Водночас ворожі підрозділи активізувалисяна напрямку Бахмут-Часів Яр.

На це звернули увагу аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зведення українського Генштабу. Зазначається, що звітів за один день недостатньо, щоб встановити закономірність, але це може свідчити про те, що загарбники дещо сповільнюють швидкість атак поблизу Авдіївки, водночас відновлюючи наступальні дії навколо Часового Яру. 

В аналітиці йдеться, що приблизно з 20 квітня російські війська зосередилися на нарощуванні тактичного успіху поблизу Очеретиного та Новокалинового, але сповільнилися вже 30-го. Російські "воєнні блогери" стверджували, що окупанти просунулися на захід від населених пунктів Семенівка та Бердичі – обидва на північний захід від Авдіївки. Однак в ISW зауважили, що не виявили візуальних доказів жодної з цих заяв.

"Російські мілблогери стверджували, що російські війська, які діють поблизу Очеретиного, перебувають за 13 кілометрів від траси Т-0504 (Покровськ-Костянтинівка), що узгоджується з оцінкою ISW про просування Росії в цьому районі. Бої також тривали на північний захід від Авдіївки біля Архангельського, Сокіла та Соловйового, на захід від Авдіївки біля Уманського та на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового", – уточнили аналітики.

Вони додали, що зі слів українського військового оглядача Костянтина Машовця, на вказаних напрямках діють підрозділи російських 132-ї ОМСБр, 35-ї ОМСБр, частини 30-ї ОМСБр, частини 27-ї мотострілецької дивізії, підрозділи 74-ї ОМСБр, підрозділи 114-ї ОМСБр.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Захисники України на Куп'янському напрямку зафіксували активізацію армії РФ. Окупанти підтягують особовий склад, БК та військову техніку.

– На Запоріжжі окупанти фактично зрівняли із землею Роботине. Внаслідок постійних бомбардувань населений пункт припинив існування.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та ViberНе ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом