"Відвисла щелепа": чоловік отримав податковий рахунок на 34 млрд доларів
"Відвисла щелепа": чоловік отримав податковий рахунок на 34 млрд доларів

"Відвисла щелепа": чоловік отримав податковий рахунок на 34 млрд доларів

Кінцеве число було настільки великим, що навіть не помістилося в один рядок. Баррі Тангерт одразу зрозумів, що могла статися помилка.

Мешканець Пенсильванії (США) Баррі Тангерта отримав рахунок від штату, в якому стверджувалося, що він заборгував понад 34 мільярди доларів податків. Про це пише New York Post.

У чоловіка "відвисла щелепа" після того, як він отримав конверт із повідомленням від штату. Йому було пред'явлено звинувачення у вигляді прострочених податків, штрафів і відсотків на суму понад 34 мільярди доларів. Рахунок був виданий Департаментом доходів Пенсільванії. Американець виявився винен державі 34 576 826 561,47 долара. Число було настільки великим, що не вміщалося навіть в один рядок.

Мешканець округу Ланкастер сказав, що загадковий лист був одним із двох листів, які прийшли поштою минулими вихідними. Тангерт одразу зрозумів, що це помилка, адже ця цифра більш ніж утричі перевищує 11 мільярдів доларів, які, за словами Ілона Маска, він був винен уряду у 2022 році.

Рахунок був виданий Департаментом доходів Пенсільванії
Фото: NBC News

Як сталася така кричуща помилка для чоловіка досі залишається загадкою.

"Я не знаю, чи був це комп'ютерний збій у передачі, чи це була помилка введення мого податкового інспектора", — сказав Тангерт, зазначивши, що його податковий інспектор вніс поправку після того, як помітив помилку в декларації за 2022 рік.

Число було настільки великим, що навіть не вміщалося в один рядок
Фото: NBC News

Він звернувся до служби підтримки клієнтів Департаменту доходів Пенсільванії, яка також мало чим допомогла збитому з пантелику чоловікові. На щастя, державний департамент відтоді розв'язав проблему, списавши її на те, що в систему було просто введено неправильні цифри.

"Першою думкою було: "Хотів би я заробити стільки грошей, щоб навіть не платити тридцять мільярдів податків", потім я подумав, що мені доведеться пити багато кави, щоб працювати на трьох роботах повний день. Нарешті я подумав, невже в них немає комп'ютерного алгоритму, щоб помітити таку помилку, і якщо людина подивилася на це, чому в неї все ще є робота?" — додав американець.

Раніше Фокус повідомляв, що чоловік повернувся з поїздки додому з рахунком на 143 000 доларів за телефонні послуги. Рене Ремунд щодня витрачав тисячі доларів, тому що його телефон не був налаштований на міжнародний роумінг. Спочатку він вирішив, що з нього зняли 143 долари, але насправді сума виявилася значно більшою.

Також стало відомо, що бабуся, яка в 73 роки працювала на двох роботах, виграла розкішний особняк у лотерею. Приз включав у себе 100 000 фунтів стерлінгів готівкою, тому Роуз Дойл легко прийняла рішення піти на пенсію, коли дізналася про свою перемогу.

Теги по теме
Деньги налоги
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны