"Озвучив один факт". Телеведуча Тала Калатай зізналася, як чоловік вмовив її терміново виїхати з Києва за кілька днів до вторгнення
"Озвучив один факт". Телеведуча Тала Калатай зізналася, як чоловік вмовив її терміново виїхати з Києва за кілька днів до вторгнення

"Озвучив один факт". Телеведуча Тала Калатай зізналася, як чоловік вмовив її терміново виїхати з Києва за кілька днів до вторгнення

Українська актриса і телеведуча Тала Калатай розповіла, як чоловік у передчутті російського вторгнення вмовив її виїхати із столиці у більш безпечне місце буквально за кілька днів до початку великої війни. Артистка відмовлялася вірити, що росіяни наважаться на наступ, однак погодилася на вмовляння вивезти дітей, а собі купила зворотній квиток на Київ. Однак додому повернулася тільки через довгі місяці.

Про це Тала Калатай розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA. За її словами, чоловік передчував, які злочини чинитимуть росіяни в Україні, тому що пережив подібну війну в Грузії, коли був підлітком.

Телеведуча та акторка Тала Калатай одружена з грузинським бізнесменом Лашою Шихашвілі, від якого має доньку Еку. Від попереднього шлюбу – з відомого телепродюсером Андрієм Слободяном – у артистки є ще двоє дітей: дочка Марія та син Макар.

Повномасштабне вторгнення застало Калатай з родиною в Івано-Франківській області, куди виїхали за кілька днів до початку великої війни: "Лаша був впевнений, що вторгнення обов’язково почнеться. Такої самої думки був і Андрій, мій колишній чоловік. Вони скооперувалися і в два голоси мене вмовляли: "Треба їхати на захід". А я сердилася і казала, що вони "ку-ку", що, мабуть, їм немає більше нічого робити, ніж постійно мене страхати. Мене було дуже важко "викурити" з дому. Однак за кілька днів до початку вторгнення здалася і ми поїхали. Лаша сказав: "Допоможи мені вивезти дітей, а сама повертайся, якщо хочеш". І в мене справді був зворотній квиток до Києва на 27 лютого".

Чоловік Тали Калатай вже переживав жахи війни підлітком у Грузії. "Казав, що я навіть не уявляю, на що здатні росіяни", – згадує телеведуча. На початку вторгнення телеведуча Тала Калатай в інтерв'ю блогерці Аліні Доротюк зізналася, що чоловік відверто ділився з нею пережитим в юності: "Ти знаєш, що таке мародери? Не дай Боже, вони дійдуть до Києва. Казав: не хочу, щоб діти пережили те, що я відчув у Грузії, коли був підлітком. Я зараз говорю не про війну у 2008 році, а про 1991-1993 роки – про це забули. Тоді в Гагрі було також, що зараз у Бучі. Його першу вчительку; лікаря, у якого народжувала мама та ще тисячу інших людей спалили на стадіоні в Сухумі. Обклали шинами та підпалили".

"Ми про це не знали – не було соцмереж, – розповідала Тала в інтерв’ю. – І Путіна тоді ще не було, а народ уже був такий. Відрізали голови та грали ними у футбол, а по телебаченню казали, що це роблять грузини. Все повторюється. Вони також "тирили" у Грузії унітази – є відео. Коли чоловік сказав: у нас 16-річна дочка, я купила квитки на захід країни".

Згодом рідним вдалося вмовити Талу переїхати в дітьми на якийсь час до Польщі. Влітку вона повернулася в Київ працювати, а діти з бабусею залишилися за кордоном: "Ми виїхали в березні, а влітку приїхала додому. Зайшовши в свій будинок (ми мешкаємо під Києвом) стрибала від радості, як дитина. Насадила в дворі квітів, переробила всю роботу по господарству – була така щаслива. Свій дім, свої стіни – навіть, якщо хитаються від вибухів. Що казати, в нашу сторону часом прилітає, буває сильно гучно". Згодом діти теж повернулися до Києва.

Повне інтерв’ю з телеведучою та акторкою Талою Калатай читайте на OBOZ.UA в четвер, 2 травня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны