19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Парламент Грузії схвалив закон про «іноагентів» у другому читанні
Парламент Грузії схвалив закон про «іноагентів» у другому читанні

Парламент Грузії схвалив закон про «іноагентів» у другому читанні

Грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. «За» проголосували 83 депутата, «проти» – 23.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Раніше у середу прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що голосування по законопроєкту у третьому, завершальному читанні, відбудеться через два тижні.

Президент країни Саломе Зурабішвілі пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде прийнятий у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня парламент Грузії затвердив проєкт закону про «іноагентів» у першому читанні. Напередодні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» винесли на розгляд парламенту Грузії в другому читанні.

Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року в Тбілісі проходять акції протесту. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про «іноземних агентів».

1 травня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що правляча партія не відмовиться від законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» за жодних умов, незважаючи на протести в країні.

Теги по теме
Закон Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом