СБУ затримала "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю
СБУ затримала "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю

СБУ затримала "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю

Українські силовики затримали банду "чорних зброярів", які продавали криміналітету у різних регіонах країни трофейне озброєння. Про це повідомляє Telegram-канал Служби безпеки України.

- У результаті спецоперації у Києві та Львові «на гарячому» затримано двох організаторів банди. Зловмисники намагалися продати криміналітету партію снайперських гвинтівок російського виробництва. Ще п'ятьох фігурантів затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Серед вилучено у зловмисників – 59 бойових гранат, понад десяток автоматів Калашнікова, протипіхотні міни та кулемети, - розповіли у спецслужбі.

За даними слідства, зловмисники підшукували потенційних клієнтів через власні зв'язки у кримінальному середовищі. Також вони регулярно "моніторили" спеціалізовані інтернет-платформи з продажу різних озброєнь та викладали там оголошення. Озброєння зловмисники відправляли поштою у коробках з-під побутової техніки.

За словами правоохоронців, зброя та боєприпаси банда діставала насамперед із місць колишніх бойових зіткнень поблизу лінії фронту. Після цього зброю зберігали у спеціально обладнаних схованках на території власних домоволодінь та місцевих гаражних кооперативів. Під час обшуку зі схованок вилучили 28 бойових пістолетів, у тому числі системи Макарова та ТТ, понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова, 3 пістолети-кулемети та майже 3,5 тис. набоїв різного калібру.

Двом організаторам угруповання повідомили про підозру за статтями про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами. Їм загрожує 7 років ув'язнення.

  • Раніше у Києві правоохоронці виявили у місцевого жителя зброю та наркотики.
  • А в Одесі затримали чотирьох людей, які збували трофейну зброю та боєприпаси, здобуті на фронті, криміналітету.
Теги по теме
СБУ Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом