В Україні затримали банду, яка продавала кримінальникам "трофейну" російську зброю
В Україні затримали банду, яка продавала кримінальникам "трофейну" російську зброю

В Україні затримали банду, яка продавала кримінальникам "трофейну" російську зброю

Продавці отримували зброю та боєприпаси з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту. "Товар" запаковували у коробки від побутової техніки і відправляли покупцю поштою.

У Києві та Львові "на гарячому" було затримано двох організаторів банди "чорних зброярів", які намагались продати кримінальникам партію російських снайперських гвинтівок. Ще п'ятьох осіб було затримано в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Про це інформують в пресцентрі СБ України.

У затриманих було вилучено 59 бойових гранат, понад десяток автоматів Калашникова, а також протипіхотні міни та кулемети.

За наявними даними, зброю та боєприпаси для продажу підозрювані "діставали" з місць, де колись велися бойові дії.

Засоби ураження зберігалися у сховищах на території власних домоволодінь чи гаражних кооперативів.

Важливо Будуть зміни: у МВС відреагували на зростання кількості нелегальної зброї

Слідство встановило, що фігуранти шукали клієнтів на зброю через власні зв’язки у кримінальному середовищі та викладали свої пропозиції на спеціалізованих інтернет-платформах з продажу озброєнь.

Отримавши замовлення на "товар", підозрювані пакували його у коробки з-під побутової техніки та відправляли адресату звичайною поштою.

Під час обшуку у тайниках було виявлено 28 бойових пістолетів системи Макарова і ТТ, понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова, 3 пістолети-кулемети та майже 3,5 тис. набоїв різного калібру.

Фото: СБУ

Двом організаторам, які перебувають під вартою, вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Фокус досліджував, скільки вибухівки могло потрапити на "чорний ринок" після початку війни в Україні.

Теги по теме
война СБУ Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом