В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії: що відомо чим будуть займатися
В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії: що відомо чим будуть займатися

В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії: що відомо чим будуть займатися

В Україні хочуть узаконити діяльність міжнародних військових компаній.Так, нещодавно було зареєстровано відповідний законопроєкт, який був опублікований на сайті Верховної Ради України 29 квітня

Про це йдеться у карті законопроєкту №11214 про міжнародні оборонні компанії. Згідно з цим документом, діяльність таких компаній передбачається виключно за межами країни, проте з обов'язковою реєстрацією та оплатою податків у нашій країні. 

Законопроєкт був запропонований народним депутатом від партії "Слуга народу" Сергієм Гривком.

Автори законопроєкту вказують на кілька причин для легалізації приватних військових компаній, серед них:

  • Збільшення кількості колишніх військових в Україні – це важливо, оскільки багато військових залишаються без роботи після звільнення.
  • Потреба у групах швидкого реагування серед досвідчених учасників бойових дій – військові компанії можуть стати важливим ресурсом для оперативного реагування на загрози як зовнішньої, так і внутрішньої безпеки.
  • Потреба у додаткових надходженнях до бюджету – очікується, що діяльність цих компаній призведе до додаткових надходжень до державного бюджету через сплату податків.
  • Збільшення кількості робочих місць в Україні – створення військових компаній може призвести до відкриття нових робочих місць, зокрема, через розміщення їх баз та пунктів дислокації на території країни.
  • Соціальний аспект – легалізація таких компаній може сприяти зменшенню безробіття серед колишніх військових та забезпечить їм можливість працевлаштування.

Відповідно до законопроєкту, такі ПВК надаватимуть різноманітні оборонні послуги, такі як навчання, тактична підготовка, розвідка, конвоювання, забезпечення безпеки фізичних і юридичних осіб, охорона майна та виконання інших завдань.

Зазначимо, що приватна військова компанія (ПВК) –це комерційне підприємство, що спеціалізується на наданні послуг з охорони та захисту, які часто включають участь у військових конфліктах, збір розвідувальної інформації, стратегічне планування і консультування.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що країна-агресор Росія змішує бойовиків з ПВК "Вагнера" з іншими найманцями та відправляє їх на спеціальні місії по всьому світу, зокрема до Африки та України. Російський уряд використовує тих самих бойовиків, які колись виступили проти Москви.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом