Очільника Запорізької єпархії УПЦ повідомили про підозру
Очільника Запорізької єпархії УПЦ повідомили про підозру

Очільника Запорізької єпархії УПЦ повідомили про підозру

Очільника Запорізької єпархії УПЦ (МП) митрополита Луку повідомили про підозру в розпалюванні релігійній ненависті в Україні. Про це повідомила СБУ.

- На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками), - сказано на сайті спецслужби.

За версією слідства, митрополит Лука (Андрій Коваленко) публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій. Зокрема під час спілкування з прихожанами та у ході проведення церковних літургій. Також він розміщував провокативні дописи в особистому телеграм-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій.

- Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності клірика проти державної безпеки України, - додали в СБУ.

В СБУ нагадали, що у грудні 2022 року рішенням РНБО проти митрополита Луки ввели персональні санкції.

  • Уранці 1 травня про обшуки СБУ у митрополита Луки в Запоріжжі повідомили ЗМІ з посиланням на джерела.
  • 12 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський ввів санкції проти кількох діячів УПЦ (МП), зокрема митрополита Луки, за виправдання російської агресії проти України.
Теги по теме
СБУ УПЦ МП
Источник материала
Поделиться сюжетом