СБУ з самого ранку проводить безпекові заходи у центрі Києва
СБУ з самого ранку проводить безпекові заходи у центрі Києва

СБУ з самого ранку проводить безпекові заходи у центрі Києва

У середу, 1 травня, Служба безпеки України (СБУ) проводить планові контррозвідувальні (безпекові) заходи у Шевченківському районі Києва. Як повідомляє пресцентр СБУ, основними локаціями є в тому числі  Софійська і Михайлівська площі та прилегла місцевість.

Мета заходів  - перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей, зауважили в СБУ. Відпрацювання відбуваються спільно з Управлінням державної охорони, Національною поліцією, Військовою службою правопорядку Збройних сил України та іншими підрозділами, залученими до оборони столиці.

Що роблять силовики:  

  • проводять огляд території та окремих будівель і приміщень (помешкання, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування тощо) для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку громадян, які перебувають на території центральної частини міста.
  • Відпрацювання відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану, наголосили в СБУ.

Під час їх проведення можливі обмеження проходу та проїзду вулицями міста, перевірка документів громадян та огляд автотранспорту. Служба безпеки України закликає людей із розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців.

При собі необхідно мати документи, що посвідчують особу, і дотримуватись режиму комендантської години.

 В СБУ наголосили, що дотримуються у своїй діяльності «принципу законності, конституційної недоторканності прав і свобод громадян».

Перевірки в Києві 1 травня. Фото: ssu.gov.ua

  • 30 квітня до України з Болгарії екстрадували організатора та ватажка злочинного угруповання, яке займалося переправленням ухилянтів за кордон.  
  • 29 квітня Служба безпеки повідомила про підозру гендиректора найбільшого виробника крилатих ракет "Калібр" компанії "Дослідне конструкторське бюро "Новатор" Фаріда Абдрахманова. 
Теги по теме
Киев СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом