Сюрприз для пенсіонерів: хто з ВПО тепер не отримає виплати за новими правилами
Сюрприз для пенсіонерів: хто з ВПО тепер не отримає виплати за новими правилами

Сюрприз для пенсіонерів: хто з ВПО тепер не отримає виплати за новими правилами

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що виплата пенсій пенсіонерам, які стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) до 24 лютого 2022 року і не пройшли вчасно ідентифікацію, буде відновлена після проходження цієї процедури.

Ідентифікація є загальноприйнятою європейською практикою, яка дозволяє перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені.

Представники Мінсоцполітики зазначають: "Наразі нарахування пенсій для тих, хто не пройшов процедуру вчасно, продовжується, але кошти тимчасово не перераховуються на банківські картки. Після проходження ідентифікації вся накопичена сума стане доступною для зняття".

У випадку, якщо пенсіонер з числа ВПО пройшов ідентифікацію, але не отримав пенсію в квітні, фінансування виплати буде поновлено найближчим часом. Протягом квітня Ощадбанк вже передав Пенсійному фонду України додаткові списки пенсіонерів, які пройшли ідентифікацію, і таким особам перерахування пенсій на банківські картки вже відновлено.

Якщо пенсіонер пройшов фізичну ідентифікацію, але пенсія ще не виплачена, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду України і повідомити дату та спосіб проходження ідентифікації. ПФУ надасть допомогу у з'ясуванні обставин та вирішенні питання.

Міністерство соціальної політики нагадує, що ідентифікацію можна пройти кількома способами:

особисто відвідавши відділення Ощадбанку чи орган ПФУ на підконтрольній уряду України території,

авторизувавшись онлайн за допомогою електронного підпису «Дія.Підпис»,

на веб-порталі електронних послуг ПФУ,

за допомогою відеоконференцзв'язку або отримавши в закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що людина жива, та надавши ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку.

Додатково звертатись до відділення ПФУ із заявою про відновлення виплати пенсії не потрібно.

Нагадаємо, Рада ухвалила революційний пенсійний закон: що замовчують в уряді.

Також ПФУ роз'яснив нюанси виплати пенсії по втраті годувальника.

Источник материала
Поделиться сюжетом