Спікери парламентів України, Польщі та країн Балтії зустрінуться в Білостоці
Спікери парламентів України, Польщі та країн Балтії зустрінуться в Білостоці

Спікери парламентів України, Польщі та країн Балтії зустрінуться в Білостоці

Чергова зустріч голів парламентів України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії відбудеться 10-11 червня у польському Білостоці на північному сході Польщі.

Про це під час відвідання однієї із шкіл в цьому місті заявив маршалок Сейму РП Шимон Головня, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

Спікер нижньої палати польського парламенту зазначив, що запросив до цього міста голів парламентів, щоб поговорити про спільну безпеку.

«Щоб говорити саме тут, де так близько до кордону з Білоруссю і Литвою, де зустрічаються як можливості, так і загрози, а не постійно у Варшаві», - зазначив Головня.

Він повідомив, що усі прийняли запрошення відвідати Білосток. За його словами, звідси буде надісланий сигнал, що у світлі нинішньої загрози суспільства країн-учасниць підтримують одне одного.

Головня повідомив, що під час форуму буде прийнято спільну декларацію. Він не виключив, що в ній йтиметься, зокрема, про спільний візит голів парламентів в Україну.

Білосток є рідним містом Головні, де він народився, виріс і навчався у школі та ліцеї.

Як передавав Укрінформ, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час перебування у Варшаві 17 квітня обговорив з маршалками Сейму і Сенату РП Шимоном Головнею і Малгожатою Кідавою-Блонською подальшу підтримку України.

Фото: PAP/Piotr Nowak

Теги по теме
Польща Литва Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом