У Франції показали, які страви подаватимуть учасникам Олімпіади
У Франції показали, які страви подаватимуть учасникам Олімпіади

У Франції показали, які страви подаватимуть учасникам Олімпіади

Організатори Олімпійських ігор у Парижі, відповідальні за харчування атлетів, представили свою концепцію меню та показали страви, які будуть подаватись у ресторані в Олімпійському селищі.

Меню затверджене МОК, воно є результатом спільної дворічної роботи шеф-кухарів та дієтологів, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.

Головний ресторан в Олімпійському селищі розрахований на 3500 місць і працюватиме цілодобово. Там подаватимуть страви за більш як 500 рецептами.

Щодня спортсмени зможуть обирати з 40 основних страв, із загальної кількості 120 рецептів, які будуть змінюватися протягом тижня. Третина страв будуть вегетаріанськими.

У Франції показали, які страви будуть подаватись для учасників Олімпіади / Фото: BFMTV

Приміром, зі страв французької кухні можна буде скуштувати вегетаріанський бургіньйон або брандад із тріски. Азійська кухня буде представлена свинячим фаршем з тайським базиліком, цвітною капустою з куркумою. З афро-карибській кухні можна буде спробувати шакшуку або соте з креветками. У розділі «Кухні світу» - баранина з м'ятою або овочева мусака.

Найбільший у світі тимчасовий ресторан незабаром відкриється на північ від Парижау Сінема-сіті - кіномістечку, навколо якого збудоване Олімпійське селище. Ця велетенська їдальня буде поділена на зони за географічною тематикою - Франція, Африка-Карибський басейн, Азія, Світова кухня, щоб спортсмени могли легко зорієнтуватися. У кожній зоні будуть салат-бар, гриль-зона, щоденні спеціальні страви та паста, супи, сири, молочні продукти, десертний бар, хлібобулочні вироби та фруктовий кіоск.

Як передавав Укрінформ, російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі в церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом