У Каліфорнійському університеті побилися прибічники Ізраїлю та Палестини
У Каліфорнійському університеті побилися прибічники Ізраїлю та Палестини

У Каліфорнійському університеті побилися прибічники Ізраїлю та Палестини

На території Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі проізраїльські активісти намагалися знести наметовий табір прибічників Палестини.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

У результаті зчинилася бійка, з обох боків застосували перцевий газ. Сутичка між активістами тривала, доки на місце не прибула поліція.

Сотні поліцейських оточили кампус по периметру. Про затриманих чи поранених не повідомляється.

Перед цим керівництво Каліфорнійського університету заявило, що наметовий табір на території університету є незаконним, і в ньому перебувають особи, котрі не мають стосунку до навчального закладу.

За даними поліції, університет у Лос-Анджелесі звернувся з проханням відновити порядок і підтримувати громадську безпеку «у зв'язку з численними актами насильства» в таборі. Правоохоронці очистили центральну площу біля табору і встановили металевий бар'єр для контролю людського потоку.

Тим часом у Нью-Йорку, на території Колумбійського університету та Сіті-Коледжу, за словами мера міста Еріка Адамса, поліція затримала близько 300 учасників пропалестинських акцій. Багатьом з них висунуто обвинувачення в порушенні громадського порядку.

Президентка Колумбійського університету Мінуш Шафік заявила, що попросила поліціюзалишатися в кампусі принаймні до 17 травня – до закінчення начального семестру, студентські гуртожитки тимчасово зачинені. В університеті зазначили, що навчання, включно з іспитами, проводитиметься дистанційно.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок поліція Нью-Йорка затримала у Колумбійському університеті десятки пропалестинських активістів, які захопили начальний корпус та облаштували наметовий табір. Студентам, котрі брали участь в захопленні будівлі, загрожує відрахування.

Фото: newsroom.ucla.edu

Теги по теме
США Израиль Нью-Йорк
Источник материала
Поделиться сюжетом