У Хмельницькій ОВА розповіли, як облаштовують житло для переселенців
У Хмельницькій ОВА розповіли, як облаштовують житло для переселенців

У Хмельницькій ОВА розповіли, як облаштовують житло для переселенців

На Хмельниччині активно впроваджують проєкти з надання комфортного житла переселенцям за участі міжнародних партнерів.

Наразі в області у статусі вимушено переселеної особи мешкає понад 74 тисячі людей. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв.

«Створюючи комфортні та безпечні умови для проживання ВПО на Хмельниччині, ми зможемо спонукати українців залишатися жити і працювати в рідній державі. На сьогодні в області знайшли прихисток 74 182 особи. Маємо 55 місць тимчасового проживання для понад 2500 осіб. Ще під нашою опікою 620 багатодітних сімей, і головне наше завдання - надати їм комфортне житло та створити всі умови. Тому активно залучаємо допомогу міжнародних партнерів», - зазначив посадовець.

За його словами, одним із таких проєктів, який втілюється в громадах регіону, є «Утеплення та ремонт місць колективного проживання внутрішньо переміщених осіб» за фінансування Foundation of France (Франція).

Також за кошти Євросоюзу у партнерстві з корпорацією «НЕФКО» у Хмельницькомувже підготували для ВПО 75 кімнат та смартквартир. Про це повідомили в управлінні житлової політики і майна міської ради.

У Хмельницькій ОВА розповіли, як облаштовують житло для переселенців / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

В рамках проєкту, як розповіли в управлінні, у двох комунальних гуртожитках на вулицях Інститутська та Кам’янецька капітально відремонтували декілька верхніх поверхів.

«Усі роботи виконані за кошти Європейського Союзу та з дотриманням європейських вимог і стандартів. Вартість робіт та придбаного обладнання становить 1,48 мільйона євро. Невдовзі тут поселяться більше 220 людей, які втратили свої оселі в зруйнованих окупантами містах і селах», - зазначили в управлінні.

У цих приміщеннях замінили всі інженерні мережі, вентиляцію, систему опалення та водопостачання, відремонтували дах, поставили сонячні панелі, облаштували сучасне укриття, зробили загальні кухні та пральні.

Усі кімнати та квартири обладнані сучасними меблями, сантехнікою, побутовою технікою, також тут подбали про посуд і постільну білизну.

Також в гуртожитку по Інститутській встановили спеціальний підйомник для маломобільних людей.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Хмельницькому облаштували 53 кімнати та 22 квартири для внутрішньо переміщених осіб.

Источник материала
Поделиться сюжетом