Удар по Одесі: навіщо росіяни вперше вдарили забороненою зброєю по людях
Удар по Одесі: навіщо росіяни вперше вдарили забороненою зброєю по людях

Удар по Одесі: навіщо росіяни вперше вдарили забороненою зброєю по людях

Терор проти цивільного населення для російських окупантів залишається пріоритетним.

Щодо ракетного удару по Одесі...

На сьогоднішній день вже відомо про те, що по Одесі було завдано удару балістичною ракетою, типу 9М723 ОТРК "Іскандер" з бойовою частиною касетного типу. Це перший випадок, коли окупанти завдають удару по Одесі балістичною ракетою з касетною БЧ.

Учора низка спостерігачів вирішили, що було збиття цієї ракети, помилково прийнявши розкриття БЧ за ураження її ЗУР. Проте очевидно, що російські окупанти пішли на вчинення кривавого злочину якраз після Вербної неділі, навмисно.

Касетні БЧ застосовують у разі наміру вразити велике скупчення живої сили або техніки противника. Суть таких БЧ - нанесення удару по великій площі, що вчора і сталося в Одесі. Тільки удар було завдано не по військових об'єктах, а по цивільних. Причому, вражаючий ефект був посилений наявністю шрапнелі в суббоєприпасах.

Російське командування прекрасно знало, що в цій локації немає військових об'єктів, а навіть якби й були, то по них логічніше бити осколково-фугасними БЧ проникаючого, бетонобійного типу. Але ні. Вибрані були саме касети, причому з посиленим вражаючим ефектом.

Це вкотре показує те, що терор проти цивільного населення для російських окупантів залишається пріоритетним настільки, що їм не шкода на нього витрачати дорогі та непрості у виробництві 9М723. Вбивства заради вбивства, терор і паніка - ось основна мета РОВ.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом