Українців готують до зростання тарифів на електроенергію
Українців готують до зростання тарифів на електроенергію

Українців готують до зростання тарифів на електроенергію

Ситуація в українській енергетичній галузі, що знову опинилася під масованим ворожим обстрілом, вимагає не лише відновлювальних робіт та економного ставлення до електроенергії.

Досить актуальним на даний момент є також питання перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів, вважає народний депутат Олексій Кучеренко.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

Як перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг він зазначає, що українська енергетика вже довгий час перебуває у складному становищі.

Незважаючи на цілодобові ремонтні та відновлювальні роботи, вони потребують належного фінансування.

Кучеренко пояснює, що скарги українців на високі тарифи на тлі того, що бізнес також споживає електроенергію, свідчать про незнання реальної ситуації та несвідомості.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Він знову нагадав, що вартість електроенергії для населення значно нижча за її ринкову вартість, тоді як діючий бізнес, такий як кафе, торгові центри, хлібопекарські та заводи, платять за електрику набагато більше за реальну ціну.

Простіше кажучи, щоб забезпечити тариф 2,64 гривні за кіловат для населення бізнес платить 7-8, а іноді й 10 гривень за кіловат.

Кучеренко зазначає, що війна має свою ціну і витрати на відновлення економіки, незважаючи на міжнародну допомогу, так чи інакше ляжуть на плечі українського народу. Тому уряд прагне максимально пом'якшити тарифне навантаження на населення.

Знай.ua писав, 20-відсоткова економія на платіжці: енергетики розповіли споживачам про круту можливість

Источник материала
Поделиться сюжетом