В Україні перевиробництво сонячної електроенергії – Укренерго
В Україні перевиробництво сонячної електроенергії – Укренерго

В Україні перевиробництво сонячної електроенергії – Укренерго

В Україні перевиробництво сонячної електроенергії – Укренерго

Однак енергетики попереджають і про нестачу енергії у вечірні пікові години

Споживання в енергетичній системі Україні стабілізувалось як внаслідок зміни погодних умов, так і завдяки змінам у поведінці споживачів. За останні дні рівень використання електроенергії є приблизно однаковим. Однак енергетики застерігають від надмірного використання побутових приладів ввечері, оскільки це може спричинити проблеми зі стабільністю енергетичної системи в Україні, повідомляє “Укренерго”.

“Під час вечірнього максимуму в енергосистемі є дефіцит, вдень під час активної роботи СЕС є профіцит. Активно працюють сонячні та вітрові електростанції. Вчора, 30 квітня, з 10:00 до 18:30, робота об’єктів ВДЕ обмежувалась через виникнення надлишку електроенергії в енергосистемі”, – повідомляють енергетики.

Які є обмеження і що з імпортом і експортом енергії

В енергетичній системі України немає потреби вводити обмеження. Мережеві обмеження є, але в цьому випадку “причина їх застосування – пошкодження обладнання магістральних мереж російськими дронами та ракетами”. В основному такі обмеження діють в Харківський області. Залишається цілодобове обмеження споживання для промисловості на Криворіжжі. 

Імпортували електроенергію в Україну з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. “Загальним обсягом 11 159 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 500 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт”, – повідомляє “Укренерго”. Експорт не передбачено.

Добровільне скорочення споживання електроенергії хоча б на 20% допомогло б стабілізувати роботу української енергосистеми, вважають експерти, підтримуючи заклики енергетиків до населення та необхідність термінової модернізації системи.

Источник материала
Поделиться сюжетом