"Відновленню не підлягають": Пушилін оцінив рівень руйнувань в окупованій Авдіївці
"Відновленню не підлягають": Пушилін оцінив рівень руйнувань в окупованій Авдіївці

"Відновленню не підлягають": Пушилін оцінив рівень руйнувань в окупованій Авдіївці

Ватажок проросійських бойовиків стверджує, що в населеному пункті, в якому до повномасштабного вторгнення проживали понад 30 тисяч осіб, тільки 19 багатоквартирних будинків буде відновлено.

Кілька місяців тому росіяни окупували місто Авдіївка в Донецькій області, яке було фактично зруйноване військами ЗС РФ. Глава так званої "ДНР" Денис Пушилін оцінив його стан зараз, передає російське медіа "ТАСС".

За його словами, з усього міста, населення якого до війни було понад 30 тисяч осіб, тільки 19 багатоквартирних будинків буде відновлено. Таку заяву було зроблено під час пресконференції в захопленому Донецьку.

"19 будинків — це ті, які підлягають відновленню, які були визначені. Щодо решти будинків — там передбачається нове будівництво, вони відновленню не підлягають. Це що стосується багатоквартирних будинків", — заявив Денис Пушилін.

При цьому він не сказав, хто відповідальний за ці руйнування.

Крім того, очільник так званої "ДНР" додав, що в окупованій Авдіївці наразі планують відновити електрику та водопостачання. Профільні "фахівці" повинні будуть визначити цi терміни відновлювальних робіт.

"Зараз нас більше цікавлять можливості постачання електроенергії, газо- і водопостачання. Виходячи з цього і буде вибудовуватися план відновлювальних робіт. Зараз це перебуває в активній фазі, ми вчора буквально проводили нараду з фахівцями в рамках мого останнього візиту в Авдіївку, було окреслено основні напрямки, і фахівці отримали доручення вже надати всю необхідну інформацію", — підсумував Пушилін.

Нагадаємо, 26 квітня повідомлялося, що ЗС РФ прискорили наступ у районі Авдіївки на Донбасі, про що заявили представники британської розвідки. За даними аналітиків, противник створив умови для того, щоб зайти в населений пункт Очеретине. У Міноборони припустили, що наступ окупантів продовжиться.

Теги по теме
Донецкая область ДНР
Источник материала
Поделиться сюжетом