Вінницькі аграрії реалізують понад 30 інвестиційних проєктів
Вінницькі аграрії реалізують понад 30 інвестиційних проєктів

Вінницькі аграрії реалізують понад 30 інвестиційних проєктів

Вінницькі аграрії у поточному році реалізують 31 інвестиційний проєкт загальною вартістю майже 742 млн грн.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Попри війну, в агропромисловому комплексі Вінницької області триває реалізація 31 інвестиційного проєкту. Загальний обсяг капітальних інвестицій, передбачений цими проєктами, становить 741,8 млн грн», - сказав Борзов.

За його словами, із зазначеної кількості 10 проєктів спрямовані на розширення інфраструктури зберігання сільськогосподарської продукції, 15 реалізуються в харчовій та переробній промисловості, по одному – в рослинництві і тваринництві, іще три припадають на інші галузі АПК.

Посадовець зазначив, що серед перспективних напрямів інвестування в АПК регіону - переробна галузь. На його думку, ті, хто вчасно вкладе кошти у переробку, отримають низку переваг. Адже зможуть уникнути логістичних проблеми при реалізації сировинної продукції, працювати на внутрішньому ринку і забезпечувати продуктами населення, яке в області збільшилося з початку повномасштабної війни на 10%.

Як повідомлялося, протягом 2023 року на Вінниччині підприємства АПК завершили реалізацію 28 інвестиційних проєктів загальною вартістю близько одного млрд грн. Зокрема інвестиції були спрямовані у напрямку розширення інфраструктури зберігання сільгосппродукції (14 проєктів) та в переробну промисловість (9).

Фото: myvin.com.ua

Теги по теме
Деньги Инвестиции
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны