Ворог уночі вдарив по Одесі трьома ракетами «Іскандер-М» - Повітряні сили
Ворог уночі вдарив по Одесі трьома ракетами «Іскандер-М» - Повітряні сили

Ворог уночі вдарив по Одесі трьома ракетами «Іскандер-М» - Повітряні сили

Російські війська цієї ночі завдали удару по густонаселених районах Одеси трьома балістичними ракетами «Іскандер-М».

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«За ключову ціль ворог зараз обрав собі місто Одеса. Раніше він бив і продовжує бити по Харкову. Зараз же він атакував трьома балістичними ракетами «Іскандер-М» густонаселені райони Одеси, внаслідок чого загинули та постраждали люди. Це черговий прояв кровожерливого обличчя російського терору. Ні на що інше, аніж на залякування та дестабілізацію обстановки, ця атака не покликана», – сказав Євлаш.

За його словами, балістичні ракети дуже важко збити, а Одеса, як і Харків, на невеликій відстані від місць пуску.

Речник Повітряних сил ЗСУ зауважив, що протистояти балістиці здатний лише комплекс Patriot, і Україна потребує більше таких систем і ракет до них, аби продіяти російському терору.

Євлаш також прокоментував удар балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом по Одесі ввечері 29 квітня, назвавши його «актом терору і порушенням усіх можливих норм і звичаїв ведення війни».

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 29 квітня російські війська завдали удару по Одесі ракетою «Іскандер», начиненою касетами. Загинуло п’ятеро людей.

У ніч проти 1 травня війська РФ атакували Одесу балістичними ракетами, унаслідок удару загинули троє людей.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
Поделиться сюжетом