Зеленський звільнив Вітюка із СБУ після низки скандалів
Зеленський звільнив Вітюка із СБУ після низки скандалів

Зеленський звільнив Вітюка із СБУ після низки скандалів

За даними журналістів "Слідство-інфо", дружина Іллі Вітюка придбала квартиру преміумкласу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів.

1 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Текст документу розміщено на сайті Офісу президента.

Указ президента про звільнення Іллі Вітюка

У НАБУ 25 квітня повідомили про дослідження купівлі елітної нерухомості членами сім'ї Вітюка.

Причетність Іллі Вітюка до тиску на журналістів та розслідування про його родину

Журналісти проєкту СлідствоІнфо 4 квітня повідомили про публікацію розслідування про майно родини Вітюка. Серед іншого у ньому вказувалося, що дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру вартістю понад 20 млн грн в елітному житловому комплексі Києва, який розташований на Печерську.

Редакція Слідство.Інфо 6 квітня висунула звинувачення співробітникам СБУ у використанні ТЦК та СП з метою тиску на ЗМІ. Вони повідомляли про спробу СБУ мобілізувати їхнього журналіста Євгена Шульгата, що стало "помстою" за його професійну діяльність.

Важливо Генерал СБУ Ілля Вітюк з боку "Беркута" знімав розстріл протестувальників на Майдані, — ЗМІ

9 квітня керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов’язків на період перевірки обставин. При цьому його відправили на проходження служби в бойовому підрозділі ДКІБ.

16 квітня Національне агентство із запобігання корупції провело перевірку способу життя Вітюка. Також Слідство.Інфо повідомило, що Вітюк знімав на відео, як спецпризначенці Беркуту під час Революції гідності у лютому 2024 року здійснили розстріл мітингувальників на вулиці Інститутській.

4 квітня Ілля Вітюк повідомив, чи варто чекати на блокування Telegram в Україні. Вірогідною підставлю для цього є розповсюдження там РФ неправдивої інформації та пропаганди.

Також 9 квітня Фокус писав, що Іллю Вітюка відсторонили від виконання посадових обов'язків на час перевірки фактів, що були викладені журналістами проєкту "Слідство.Інфо" та відправили на фронт.

Теги по теме
СБУ расследование увольнение
Источник материала
Поделиться сюжетом