ЗСУ повернули собі втрачені позиції в районі Кремінної: аналіз бойових дій від ISW
ЗСУ повернули собі втрачені позиції в районі Кремінної: аналіз бойових дій від ISW

ЗСУ повернули собі втрачені позиції в районі Кремінної: аналіз бойових дій від ISW

Нещодавно українські війська відновили контроль над деякими втраченими позиціями поблизу Кремінної в ході бойових дій, що тривали 30 квітня. Зокрема, українські сили просунулися на схід від Ямполівки, що знаходиться на захід від Кремінної, відвоювавши позиції уздовж смуги вітру в цьому районі.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Також тривали позиційні бойові дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російське джерело заявляло, що російські війська здійснили прорив у центральну та південно-східну частини Кислівки (на південний схід від Куп’янська), проте Інститут вивчення війни (ISW) зафіксував лише підтверджені наступи в східній частині населеного пункту.

На Сіверському напрямку на північний схід від Бахмута 30 квітня продовжувались позиційні бойові дії, але змін на лінії фронту в цьому районі не відмічено.

Нещодавно російські війська заявили про своє просування поблизу Часового Яру на фоні триваючих наступальних дій в цій місцевості 30 квітня. Геолокаційні знімки, які були опубліковані 29 квітня, свідчать, що росіяни просунулися до східного боку Сіверсько-Донецького каналу на Донбасі на південь від Часового Яру, де канал проходить підземно.

Також 30 квітня позиційні бої відбувалися на захід і південний захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було підтверджено. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська просунулися на 450 метрів на ділянці фронту завширшки в один кілометр на північно-східній околиці Красногорівки (на захід від Донецька), однак ISW не підтвердив візуальних доказів цих заяв.

30 квітня російські війська також заявили про просування на кордоні Донецько-Запорізької області, але зміни лінії фронту там не зафіксовано.

Війська окупантів нещодавно здійснили наступ у Роботиному, що на заході Запорізької області. Геолокаційні зображення, оприлюднені 29 квітня, показують, як військовослужбовці з 71-го мотострілецького полку Росії атакують Роботине та встановлюють російський прапор у західній частині населеного пункту.

30 квітня російські війська активно витісняли українські сили з позицій на східному березі Херсонської області та островах на Дніпрі. За повідомленням Генштабу України, російські сили також невдало спробували атакувати українські позиції поблизу Кринок.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони України показали нове відео бою проти російських окупаційних військ. Наші Герої провели штурм ворожих окопів і взяли в полон кілька військовослужбовців ЗС РФ.

Як писав OBOZ.UA, командир взводу розвідки бригади "Рубіж" (Нацгвардія України) Максим Матвійчук заявив, що в районі міста Часів Яр (за 15 кілометрів від захопленого російськими військами Бахмута Донецької області) інтенсивність ворожого наступу в останні дні дещо знизилася.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом