Афганістан збудує транспортний вузол для російської нафти
Афганістан збудує транспортний вузол для російської нафти

Афганістан збудує транспортний вузол для російської нафти

Афганістан у партнерстві із Туркменістаном та Казахстаном збудує на півночі країни транспортний вузол для транзиту російської нафти та інших товарів.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив міністр торгівлі Афганістану Норуддін Азізі після зустрічі із туркменськими й казахськими колегами, пише Reuters.

“Виходячи із наших розмов, у провінції Херат буде створено логістичний центр, який з’єднає північ із Південною Азією”, - сказав Азізі.

За його словами, Афганістан розраховує, що через цей центр транспортуватимуться до країн Південної Азії мільйони тон російської нафти. “Поставки до Пакистану через територію Афганістану будуть найкращим варіантом”, - зазначив міністр.

Він додав, що Казахстан також має намір використовувати новий логістичний центр для потреб власного експорту.

Очікується, що після завершення зведення першої черги, пропускна здатність нового логістичного центру становитиме один мільйон тон нафти, однак поки невідомо, коли він почне працювати.

Як відомо, невизнаний більшістю держав світу уряд Талібану у Афганістані після захоплення влади активно розвиває торговельні відносини із Росією, купуючи у неї нафту, газ та зерно. Пакистан також закуповує зі значною знижкою російську нафту, для якої закритий ринок Європи.

Теги по теме
Россия Афганистан нефть Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом