Аренда житла перестане бути пекельним випробуванням: що готують
Аренда житла перестане бути пекельним випробуванням: що готують

Аренда житла перестане бути пекельним випробуванням: що готують

В Україні з'явиться нова можливість для тих, хто шукає доступне житло - соціальна оренда. Новий законопроєкт "Про основні засади житлової політики" має вирішити проблеми з житлом, особливо для внутрішньо переміщених осіб.

Соціальна оренда - це можливість отримати житло за значно нижчу ціну, порівняно з ринковою орендою, навіть до 10 разів дешевше. Це стане доступним перш за все для внутрішньо переміщених осіб, а також для тих громадян, які не можуть собі дозволити орендувати житло за ринковими цінами.

Житло, скріншот: Youtube

Як це буде здійснюватися?

Будівництво соціального житла буде фінансуватися з бюджету, а також за рахунок коштів, отриманих від арештованих активів Росії та міжнародної допомоги.

Переваги соціальної оренди:

Зменшення навантаження на ринок оренди. Це допоможе зменшити попит на звичайні квартири, що здаються в оренду, і, можливо, призведе до стабілізації цін.

Підтримка соціально вразливих верств населення. Мільйони українців матимуть можливість отримати якісне житло за доступну ціну.

Стимулювання будівництва. Збільшений попит на соціальне житло може підштовхнути розвиток будівельної галузі та створити нові робочі місця.

Введення соціальної оренди - це крок до покращення доступу до житла для усіх українців, зокрема для тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах.

Раніше ми повідомляли, що Школярам готують суворі покарання: тепер все буде серйозно

Источник материала
Поделиться сюжетом