Біля узбережжя Антарктиди знайшли загадкову підводну аномалію: що це
Біля узбережжя Антарктиди знайшли загадкову підводну аномалію: що це

Біля узбережжя Антарктиди знайшли загадкову підводну аномалію: що це

Біля узбережжя Антарктиди знайшли загадкову підводну аномалію: що це

Вона з'являлася на погодних картах двічі.

Система відстеження погоди зафіксувала велику хвильову аномалію між Антарктидою та південною Африкою. І це відкриття вже викликало резонанс у мережі, повідомляє Newsweek.

Хвильова аномалія в тому ж районі була вперше зафіксована Ventusky, метеорологічним додатком чеської компанії InMeteo, 10 квітня. Тоді «аналітики» з мережі запропонували безліч пояснень її існуванню, зокрема вплив інопланетян.

Але представник Ventusky Девід Прантл заявив виданню, що поява аномалії була викликана помилкою моделі. Ventusky використовує дані в режимі реального часу, отримуючи їх від таких джерел, як Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA).

Ще одна аномалія з'явилася на картах сервісу 25 квітня, її висота у найвищій точці склала 24 метри. У наступні 24 години аномалія розсіювалася і змінювала форму у міру просування північ.

Прантл заявив, що поява була пов'язана "з тією ж проблемою, що й до цього". Компанія заявила, що друга модель показує, що «аномалій немає і в цій області все гаразд».

За словами Прантла, помилка була в даних, наданих Національною метеорологічною службою Німеччини. Він додав, що проблему вирішують.

Незважаючи на заяву Ventusky, аномалія викликала появу конспірологічних теорій. У відеоролику на YouTube, опублікованому акаунтом In2ThinAir, автор заявив, що не вірить, що це може бути помилкою, і припустив: «Це абсолютно точно якийсь енергетичний імпульс, зброя частотного типу».

В одному з відео TikTok, яке поширилося також на X, автор звертав увагу на середню точку півмісяця, зазначивши, що від неї в різні боки рухаються хвилі. Він припустив, що поява аномалії пов'язана з тим, що щось упало або вибухнуло внизу.

Представники Ventusky намагалися сперечатися у коментарях у соцмережах та додали, що як платформа візуалізації спробують додати більше джерел.

Раніше вчені розкрили таємницю Бермудського трикутника.

Источник материала
Поделиться сюжетом